Halfjaarlijkse controle

Halfjaarlijkse controle

Wat doen we?

Tijdens de halfjaarlijkse controle controleert de tandarts de eigen tanden en kiezen, maar ook de eventuele kronen en/of bruggen, protheses en het tandvlees. De tandarts controleert op slijtage, mondhygiëne, ontstekingen en cariës (gaatjes). Het is belangrijk om deze zaken bijtijds aan te kaarten zodat de patiënt een zo gezond mogelijk gebit behoudt.

Omdat de behandelaar niet alle gebieden met het blote oog kan controleren op de aanwezigheid van gaatjes, worden er af en toe röntgenfoto’s van de kiezen gemaakt. Op deze manier kan de tandarts eventuele gaatjes vinden voordat ze last geven en de kies hopelijk op tijd voorzien van een vulling.

Om het gebit schoon en gezond te houden plannen veel mensen tegelijk met de halfjaarlijkse controle ook een afspraak bij de mondhygiënist of de preventieassistent om tandsteen te verwijderen. Zo zorgen we samen voor een schoon en gezond gebit.

Hoe zit het met de kosten?

De halfjaarlijkse controles worden meestal 100% vergoed als je een aanvullende verzekering voor de tandarts hebt afgesloten.

Zie onze andere behandelingen